Sådan forbliver du i søvn hele natten

Hvis du konstant vågner midt om natten, er du måske ikke den eneste. Næsten 60% af amerikanerne oplever søvnproblemer regelmæssigt. Undersøgelser har vist, at store strækninger af natlig hvile går tabt på grund af at vågne op ofte. Dette kan føre til at føle sig urolig om morgenen, mindre koncentration på arbejdspladsen og andre uønskede symptomer. For at forbedre din søvn skal du identificere årsagerne til problemet.

For det første skal du prøve at undgå stærkt lys lige før sengetid. Disse lys får din krop til at være opmærksom. For at bekæmpe dette kan du prøve at slukke din telefon mindst to timer før sengetid. Prøv i stedet at bruge din tid på at slappe af på en måde, der hjælper dig med at sove hurtigere. Hvis din telefon fungerer som din alarm, kan du overveje at købe et ur, der har en hørbar tone. Hvis du stadig er vågen, skal du holde din telefon i lydløs tilstand og slukke lyset helt.

En anden måde at øge chancerne for at sove gennem natten er at undgå koffein før sengetid. Ifølge Dr. Drerup bør koffeinforbrug undgås i fem til seks timer før sengetid. Et søvnmiljø skal også være behageligt, ikke for varmt eller for koldt. Prøv at finde en fast madras med en blød, men støttende fornemmelse. Prøv også at stoppe mentalt udfordrende aktiviteter mindst en time før sengetid. Prøv i stedet at lave beroligende aktiviteter som at læse eller se tv før sengetid.

En anden måde at reducere stress og angst på er at prøve at bruge beroligende musik og apps. Nogle mennesker finder stilhed foruroligende. At spille beroligende musik og bruge lydmaskiner kan hjælpe dem med at falde i søvn – tjek siden her sleepzone.dk. Bortset fra at bruge en lydmaskine, omfatter andre metoder til distraktion at tænke på positive tanker snarere end negative. Hvis dit liv forårsager søvnløshed, så prøv at ændre din livsstil på en måde, der gør det lettere for dig at falde i søvn. At skabe et godt sovemiljø giver dig mulighed for at sove godt om natten. Ved at skabe en søvnrutine og få nok søvn, vil du føle dig mere forfrisket og energisk i løbet af dagen.

Hvis du har problemer med at falde i søvn, kan du prøve den militære metode. Det indebærer at lukke øjnene, trække vejret dybt og forestille sig en fredelig sø eller et mørkt rum. Gentag dette mantra i ca. 10 sekunder. Hvis du ikke bliver søvnig med det samme, kan du prøve at forestille dig selv slappe af i løbet af dagen og gå på toilettet et par gange. Du kan også øve denne teknik ved at gå på toilettet før sengetid. Hvis det hjælper, falder du i søvn meget hurtigere.

En anden måde at bekæmpe søvnløshed på er at undgå de lyse lys fra elektroniske enheder. Disse blå lys, der udsendes af skærmen, kan undertrykke produktionen af melatonin i din krop. Derfor er det vigtigt at undgå disse lyskilder inden sengetid. Når du er klar til at gå i seng, så prøv at slappe af din krop og sind så meget som muligt. På denne måde vil du være mere udhvilet og produktiv den næste dag.