Pas på dine tænder, også når du er ung

Tal fra Danmarks Statistik viser, at det desværre er blevet en tendens hos mange unge mellem 18 og 29 år at droppe de regelmæssige tandlægebesøg, men der er ikke noget, der tyder på, at de har færre tandproblemer, efter de er fyldt 18 år. En af de ting, der tilsyneladende er svært for de unge, er at finde råd til det. Hvis du allerede sidder med tandproblemer og frygter for den store regning, så kan du på kviklanet.dk tage et rentefrit lån, som du kan betale tilbage i løbet af et par måneder, så du kan tage til tandlægen med ro i sindet. Derefter er det vigtigt, at du husker disse råd for god tandpleje:

  1. Børst dine tænder i mindst to minutter to gange dagligt, og brug helst tandpasta med fluor, som styrker dine tænder.
  2. Brug også tandtråd dagligt for at rense dine tænder, der hvor tandbørsten ikke kan nå ind.
  3. Pas på med sodavand og søde sager, og hvis du alligevel indtager det, er det en god idé at skylle din mund med almindeligt vand bagefter.
  4. Hold dig så vidt muligt fra tobak. Det kan både give dig gule tænder, tandkødsbetændelse og øger desuden risikoen for kræft.
  5. Og sørg for at besøge din tandlæge ofte.

Selvom mange unge ser det som en stor udgift med det årlige tandlægebesøg, koster det i virkeligheden ofte kun omkring 500 kroner. Så vil tandlægen både tjekke og rense dine tænder og desuden hjælpe dig til at bibeholde de goder rutiner. Hvis du derimod undlader at besøge tandlægen regelmæssigt, kan du med tid udvikle så store tandproblemer, at det faktisk vil blive dyrere for dig, end hvis du blot havde sørget for at se din tandlæge en gang imellem.