Gode råd til at spare penge

Det kan nogle gange virke uoverskueligt at skulle spare penge op til nyt teknologi, drømmerejser, ny computer eller iPhone. Hvis du er på SU eller anden form for økonomisk støtte, er det i forvejen svært at få hverdagen til at hænge sammen. Ligeledes kan du som lønmodtager føle, at den ene udgift efter den anden forårsager, at du aldrig får muligheden for at spare den helt store opsparing op. Der er næsten altid uforudsete udgifter, som må sættes i første række. Hér på siden kan du derfor læse mere om, hvad du som den enkelte forbruger selv kan gøre for, at pengepungen ikke føles tom hver måned.

5 tips til at få mere overskud i økonomien

  • Lån penge med et kviklån eller andre former for lån – så er du sikret penge på den hurtigste måde. Vælger du denne form for løsning på de økonomiske problemer er du sikret en hurtig, nem og sikker betjening, og det kan foretages, når det passer dig.
  • En vigtig udgiftspost hver måned er madbudgettet. Det er derfor en god idé at lave en madplan hver uge, så du nemt kan administrere, hvad du skal handle ind. På den måde undgår du også unødig madspild.
  • Hold et loppemarked og sælg ud af dit gamle tøj, sko, møbler, nips-ting osv. Du får dermed skrabet nogle gode penge sammen, og du rydder samtidig op i dine gamle sager.
  • Hvis du har mulighed for at gå eller cykle til og fra dit arbejde eller studie, vil dette ofte gavne dig økonomisk i sidste ende. Både offentlig transport og privat kørsel løber lynhurtigt op i høje beløb hver måned. Ydermere er det bedre for klimaet, hvis du prioriterer at gå eller cykle en gang i mellem.
  • Går du i fitness? Eller rettere sagt, har du et abonnement, som du måske ikke får brugt helt så meget, som du havde håbet? Træn derhjemme i stedet – de månedlige abonnementer fylder på kontoen, og kan sagtens erstattes med billigere alternativer.

Få mere inspiration fra andre eksperter

Derudover kan du læse mere om, hvilke råd og tricks andre har fulgt, ved at læse en blog om at spare penge. Hér kan du nemlig læse mere om, hvordan et lån fungerer og hvordan du kan spare penge i dagligdagen. Der er både guides og informerende artikler, som vejleder dig gennem din økonomiske krise.